Camping Zonneveld midden in de Drentse natuur!


Ligging

Zonneveld is een kleinschalige en rustige boerencamping in Tiendeveen, vlakbij Hoogeveen, Beilen en Westerbork. Camping Zonneveld is gelegen aan de rand van de gemeente Midden-Drenthe aan het einde van een doodlopende weg te midden van de landerijen. Het uitzicht is fantastisch weids en het is heerlijk rustig.  

Het terrein is 2,4 hectare groot, u vindt hier acht ruime kampeerplaatsen, twee trekkershuisjes, B&B Veerkant en Vruistuk en twee Lotus Belle Stargazer tenten. Camping Zonneveld is een kampeerterrein geschikt voor tenten, caravans en campers.

Omgeving

In de nabije omgeving is van alles te zien of beleven, zoals Museumdorp Orvelte, Wildlands Adventure Zoo, Ellert en Brammert in Schoonoord en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Daarnaast zijn er natuurlijk elk jaar de Drentse Fietsvierdaagse, de Pulledagen in Hoogeveen en de Moto GP op het TT Circuit in Assen.

Wat is er voor kinderen te doen in de omgeving?

In Drenthe en niet al te ver van Camping Zonneveld zijn tal van gelegenheden om met kinderen te bezoeken zoals:
Zwemmen in bosplas Schoonhoven in Hollandscheveld
Zoo Bizar en Jan Kruismuseum in Orvelte
Gevangenismuseum in Veenhuizen
The Nature Game op het Dwingelderveld
Zippa Zebra indoor speeltuin in Hoogeveen
IJs- en Speelboerderij de Drentse Koe
Joytime de stoerste speeltuin van Drenthe

Heerlijk dwalen door Drenthe.

Fietsen en mountainbiken

In Midden-Drenthe kunt u prachtig fietsen! Trap de pedalen rond naar plekken waar écht nog iets te ontdekken valt. De fietsroute 'Oude en nieuwe natuur rond het Oude Diep' brengt u langs de Boerenveensche Plassen, het Kremboongbos en het Landgoed Vossenberg. Dat is nog maar een van de vele fietsroutes waarmee u heerlijk door de vele vergezichten fietst. Er zijn op Camping Zonneveld verschillende fietsroutes in diverse afstanden gratis verkrijgbaar. Ook met de E-Bike is het heerlijk om Drenthe te verkennen. Knooppunt 23 ligt op 500 meter van Camping Zonneveld. Voor de sportieve fietser; vlakbij Camping Zonneveld, in Wijster, vindt u de "Col du VAM"  een klimparcours met drie klimroutes met een gemiddelde stijging van 10% en één afdaling. Ook zijn er mountainbikeroutes op de Col du Vam.

Wandelen

Camping Zonneveld is prachtig centraal gelegen in Midden-Drenthe. Het Mantingerveld en het Dwingelderveld zijn schitterende gebieden om te wandelen. En vergeet de bossen rond Orvelte en Westerbork niet. Direct vanaf de camping is er een wandelroute van ongeveer 15 km over het Mantingerveld.

Vissen

Viswater vindt u op loopafstand aan de voorzijde van de camping. Dit is het Linthorst Homankanaal hier kunt u op snoek en witvis vissen.. Op zo'n 5 kilometer treft u de Hoogeveense Vaart; een prachtig water. Geschikt voor karper, roofvis- en feedervisserij. Beide wateren staan in de landelijke lijst van viswateren van Sportvisserij Nederland.

Golfen

Golfbaan Martensplek Tiendeveen ligt op 2 km afstand van Camping Zonneveld.
Martensplek beschikt over een 18-holes A-status baan. Altijd al een keer willen Golfen? Probeer het tijdens uw verblijf op Zonneveld.
U kunt als gastspeler terecht bij Martensplek.

 
Facebook   Pinterest   Instagram
Camping Zonneveld krijgt een
4.9 uit 5 op basis van 40 beoordelingen 40